Melding iPhone na reparatie of bij aankoop refurbished.

Batterij- of beeldschermmelding bij reparatie/refurbished iPhone

Batterij- of beeldschermmelding bij refurbished iPhone

Heeft u bij Pinfix een refurbished iPhone gekocht? of reparatie uit laten voeren. Dan kan het zomaar voorkomen dat er een melding over het beeldscherm of de batterij in uw beeld verschijnt. Dit is slechts een storende melding die na 14 dagen weer verdwijnt. U kunt uw refurbished aankoop dus zorgeloos gebruiken en de melding gewoon negeren. Maar waarom wordt de melding eigenlijk aan u getoond?

Beeldscherm of batterij vervangen

Bij een refurbished iPhone wordt het toestel opengemaakt, op meer dan 50 punten gecontroleerd, indien nodig gerepareerd én gereinigd alvorens het toestel aan u wordt verkocht. Zo wordt de batterij bij een capaciteit van minder dan 85% vervangen en wordt ook het beeldscherm grondig onder de loep genomen. Als één van deze componenten van zijn plek komt, registreert de software van de iPhone dat. Het toestel laat je vervolgens de melding zien.

Waarom doet Apple dat?

De melding wordt getoond als waarschuwing dat er een reparatie aan het scherm of de batterij heeft plaatsgevonden door een niet-officiële reparateur. Autorized Apple reparateurs zijn in staat om de software te deactiveren, waardoor de melding verdwijnt en de conditie van de accu weer kan worden uitgelezen. Bij derde partijen (zoals Pinfix) is dat niet mogelijk, waardoor de melding bij u in beeld verschijnt. Maak u geen zorgen, want de melding is slechts een loze waarschuwing. Het heeft geen enkele invloed op de prestaties van de accu, het beeldscherm of de iPhone.

batterij- en beeldscherm melding refurbished iPhone

Bij welke iPhones wordt deze melding getoond?

Onderstaande iPhones die een dergelijke reparatie hebben gehad, laten een tijdelijke waarschuwing zien:

  • iPhone XS-XS max – XR
  • iPhone 11 series
  • iPhone SE 2020-2022
  • iPhone 12 series
  • iPhone 13 series
  • iPhone 14 series

Wanneer verdwijnt de melding?

De melding blijft 4 dagen staan op het toegangsscherm en 15 dagen in de Instellingen-app. Na deze periode nestelt de melding zich onder ‘batterijconditie’. U heeft er dus maar tijdelijk last van.